• el
 • en

Εταιρεία

Σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Αυτός ο προβληματισμός είναι η πηγή της δημιουργικότητάς μας, η κινητήριος δύναμη της έμπνευσης και της επιτυχίας μας. Στην Lambro πιστεύουμε ότι τα υλικά δεν έχουν αξία χωρίς την ανθρώπινη επιδεξιότητα, την εμπειρία και την διαρκή βελτίωση. Τα επιτυχημένα προϊόντα ξεχωρίζουν από την συνολική απόδοσή και λιγότερο από την χαμηλή τιμή.

Αυτός είναι ο λόγος που στην Lambro είμαστε τελειομανείς. Ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος χωρίς ανοχή στις ατέλειες, ανιχνεύει ακόμα και τις μικρότερες αποκλίσεις, μια τακτική που οι εταιρίες προσανατολισμένες στην μεγάλη παραγωγή δεν μπορούν εύκολα να υιοθετήσουν. Επιπλέον, το σταθερό και συνεχώς εκπαιδευόμενο προσωπικό, γίνεται  μια συμπαγής και έμπειρη ομάδα που διαχειρίζεται τις καλύτερες πρώτες ύλες, σύγχρονα μηχανήματα, διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και άλλες πηγές, όλα με ένα τρόπο όπου δεν αφήνει χώρο για συμβιβασμούς.

Σήμερα η Lambro δεν είναι μόνο μια ποιοτική μάρκα, αλλά ένα οργανισμός με εμπειρία δεκαετιών, εξειδίκευση, σύγχρονο τρόπο σκέψης και φρέσκες ιδέες. Μια παγκόσμια οικογένεια που ενώνει κυνηγούς και σκοπευτές απ’ διαφορετικούς κόσμους, με διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις.

Γιάννης Ναυπλιώτης

Από το 1932 στο 1977…

Τα φυσίγγια Lambro κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελληνική αγορά, το 1977 μέσω της «ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΟΥ Α.Ε» από τους αδελφούς Λάμπρο και Γεώργιο Λάμπρου, ιδιοκτήτες βιομηχανίας μεταλλουργίας από το 1932. Το αντικείμενο της νέας εταιρίας βασίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή φυσιγγίων. Η βιομηχανική παιδεία και ο ενθουσιασμός για το κυνήγι ενός από τους δύο αδελφούς, του Λ. Λάμπρου, θέτουν τις βάσεις για εξασφαλισμένη επιτυχία σε μια εποχή που ο κλάδος της βιομηχανίας των φυσιγγίων βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Με όραμα και φιλόδοξους στόχους, η ΑΦΟΙ Λάμπρου βάζει ψηλά τον πήχη σε όλα τα στάδια παραγωγής. Επιλέγει για τα φυσίγγια της κορυφαίες πρώτες ύλες και ταυτόχρονα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εγκατάσταση σύγχρονων μηχανημάτων παραγωγής καθώς και στον ποιοτικό έλεγχο με την απόκτηση βαλλιστικού κέντρου δοκιμών. Τα φυσίγγια Lambro κερδίζουν γρήγορα την προτίμηση των κυνηγών και μέσα σε λίγα χρόνια αναγνωρίζονται για την υψηλή ποιότητά τους, την σταθερότητά τους και την καινοτομία.

Σήμερα

Το 2003 η Lambro εντάσσεται στο δυναμικό της Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ. H Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ είναι μία επιχείρηση με συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία από το 1972, σε όπλα και πρώτες ύλες φυσιγγίων. Το 2003, ξεκινάει μια νέα εποχή για την Lambro με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη της μάρκας σε όλα τα επίπεδα. Γίνονται συνεχείς επενδύσεις στην δημιουργία νέων προϊόντων, την επικοινωνία με τους κυνηγούς, τον μηχανολογικό και εργαστηριακό εξοπλισμό, την καινοτομία, την ποιότητα και προπαντός την ασφάλεια. Η αγορά επιβραβεύει αυτές τις επιλογές και η αναγνώριση  έρχεται μέσω της κυριαρχίας της στην Ελληνική αγορά. Σήμερα η Lambro είναι μια διεθνής μάρκα με παρουσία σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και περίφανη που αντιπροσωπεύει το Ελληνικό φυσίγγι στις αγορές του κόσμου.

Οι σημαντικότερες στιγμές της Lambro από το 2003:

 • Αναπτύσσονται κάθε χρόνο νέοι τύποι φυσιγγίων και διαμετρημάτων.
 • Οι προδιαγραφές γόμωσης γίνονται πολύ πιο αυστηρές με στόχο την μικρότερη απόκλιση μεταξύ των παρτίδων παραγωγής.
 • Γίνεται η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που εισάγει την ιχνηλασιμότητα στα φυσίγγια.
  Κάθε παρτίδα παραγωγής φέρει αριθμό LOT και τα βαλλιστικά χαρακτηριστικά αρχειοθετούνται. Επιπλέον από κάθε παρτίδα φυλάσεται ένα κουτί φυσίγγια για 12 μήνες .
 • Διαθέτει ολοκληρωμένη σήμανση στα φυσίγγια και τις συσκευασίας του, βάσει προτύπων C.I.P.
 • Το 2009 γίνεται η πρώτη Ελληνική εταιρία που διαθέτει πιστοποίηση ασφαλείας C.I.P.
 • Σχεδιάζει και κατασκευάζει το καινοτόμο φυσίγγι Direct ® για βολές σε πολύ μικρές αποστάσεις.
 • Το 2011 προχωράει στον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής εγκαθιστώντας νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τον ποιοτικό έλεγχο με την εγκατάσταση νέου Βαλλιστικού σταθμού.
 • 2015. Ασημένιο μετάλλιο στο SKEET ανδρών στο Πανευρωπαικό του Maribor στη Slovenia με τον Μάκη Μίτα!
 • 2016. Η Lambro συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες στο RIO 2016. H σειρά Series 5 είναι το επίσημο φυσίγγι της Ελληνικής αποστολής.
 • 2017. Χρυσό μετάλλιο στο SKEET Νεανίδων στο Πανευρωπαικό του Baku στο Azerbaijan με την Άρτεμις Κεφαλίδου.
 • 2018. H Lambro χρυσός χορηγός στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα σκοποβολής στο Leobersdorf -Austria.
 • 2018. H Lambro εξάγει σε 28 χώρες. Η σκοπευτική ομοσπονδία της Ταυλάνδης, επιλέγει Lambro.
 • 2018. Νέο προιόν Royal Classic, για δίκανα με θαλάμες 65χιλ/  ανανέωση.
 • 2019. Χάλκινο μετάλλιο στο SKEET ανδρών στους Πανευρωπαικούς αγώνες, με τον Νίκο Μαυρομμάτη. Ισοφάριση πανελληνίου ρεκόρ 124/125. Πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020.    Nέο φυσίγγι LAMBRO Solengo

Το γεγονός ότι η Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ εμπορεύεται, εδώ και πολλά χρόνια κυνηγετικά όπλα, τη βοηθά να κατασκευάσει καλύτερα φυσίγγια. Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί 17 άτομα που έχουν πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στον κυνηγετικό χώρο και εκπαιδεύονται συνεχώς για την περαιτέρω βελτίωσή τους.