Ποιότητα

Ποιότητα και απόδοση

Επιλέγουμε προσεκτικά τις καλύτερες πρώτες από τους καλύτερους προμηθευτές και σε ορισμένες περιπτώσεις κατασκευάζουμε τις δικές μας, όταν η αγορά δεν μπορεί να διαθέσει τις προδιαγραφές που χρειαζόμαστε.

 

 

Κάθε συστατικό περνάει από λεπτομερείς ελέγχους, πριν και κατά την διάρκεια της παραγωγής. Ο ποιοτικός μας έλεγχος δεν έχει ανοχή στην παραμικρή απόκλιση από τις προδιαγραφές μας. Εκτός από τον εργαστηριακό έλεγχο στον χώρο παραγωγής, συνεργαζόμαστε και με έγκυρους  φορείς όπως το Γενικό Χημείο του Κράτους με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προκειμένου να διασφαλίσουμε την υψηλή απόδοση των φυσιγγίων μας.

 

 

 

Η ακρίβεια είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Η απόλυτη ακρίβεια είναι πια ένα γεγονός.

 

Μολύβδινα σκάγια με ακριβείς διαστάσεις και περιεκτικότητα σε αντιμόνιο τουλάχιστον κατά 2%, ωραίο κλείσιμο φυσιγγίου με σωστές διαστάσεις, σταθερή χρήση των ίδιων υλικών, κορυφαία απόδοση σε κάθε φυσίγγι, λεπτομερής αναγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών, είναι μερικοί από τους λόγους που μας εμπιστεύονται κυνηγοί και σκοπευτές. Το 2014, η LAMBRO εισάγει στη διαδικασία παραγωγής τη μέθοδο της μέτρησης των σκαγίων σε όλα τα φυσίγγια της με μηδενικά σκάγια (άνω των 4χιλ).

 

 

 

 

 

 

 

Αντιμόνιο 2%

Ο μόλυβδος είναι ένα μαλακό μέταλλο. Τα σκάγια, κατά την εκπυρσοκρότηση, λόγω της τριβής τους με τα τοιχώματα της κάνης, αλλά και της πίεσης μεταξύ τους,  έχουν την τάση να παραμορφώνονται, χάνοντας την σφαιρικότητα τους. Αυτό προκαλεί   μείωσης της αεροδυναμικής τους με αποτέλεσμα, την αυξημένη απώλεια ταχύτητας και την ανομοιόμορφη και πιο ανοιχτή κατανομή.

Η προσθήκη αντιμονίου αυξάνει την σκληρότητά των σκαγίων, περιορίζει τα παραπάνω φαινόμενα και βελτιώνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα της τουφεκιάς. Το 2% θεωρείται ένα πολύ καλό ποσοστό στα κυνηγετικά σκάγια.

 

Αυτό γίνεται κατά’ αρχήν ύστερα από προσεκτική επιλογή αξιόπιστων προμηθευτών οι οποίοι, αποδεδειγμένα έχουν την δυνατότητα να εγγυηθούν την παράδοση σκαγίων με περιεκτικότητα σε αντιμόνιο τουλάχιστον 2%.

Επίσης, σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του κράτους, πραγματοποιούμε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και λαμβάνουμε γραπτώς τις χημικές αναλύσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι οι προμηθευτές τηρούν τις προδιαγραφές μας.

 

 

 

Γιατί C.I.P.

Ο  C.I.P. αποτελεί μια σημαντική εξασφάλιση για τον κυνηγό και τον σκοπευτή.

Πιστοποιεί  φυσίγγια ή όπλα και εξασφαλίζει στον καταναλωτή, ότι το προϊόν του πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας.        

Πρόκειται για έναν διακρατικό οργανισμό με έδρα το Βέλγιο, στον οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες που διαθέτουν εθνική τράπεζα δοκιμών. Πρακτικά είναι ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος φορέας παγκόσμιας εμβέλειας, στον οποίο συμμετέχουν οι προηγμένες βιομηχανικά χώρες της κυνηγετικής αγοράς. Οι  προδιαγραφές του C.I.P. τείνουν να υιοθετηθούν και από άλλες χώρες εκτός του οργανισμού.

Η Σ. ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΑΒΕΕ / LAMBRO απολαμβάνει μια ιστορική πρωτιά. Είναι η πρώτη Ελληνική επιχείρηση κατασκευής φυσιγγίων που λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση η οποία καλύπτει όλα τα φυσίγγια που παράγονται καθώς επίσης και το εργαστηριακό κέντρο δοκιμών.  (βαλλιστικό κέντρο). Ο φορέας είναι η τράπεζα δοκιμών της Ουγγαρίας.

Περισσότερα για τον C.I.P.

Στον C.I.P συμμετέχουν αποκλειστικά οι κυβερνήσεις κρατών μέσω των αρμόδιων φορέων τους και φυσικά των εθνικών τραπεζών δοκιμών. Τα μέλη είναι: Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Χιλή, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις ένταξης μιας χώρας στον οργανισμό, είναι να διαθέτει τράπεζα δοκιμών.

Ύστερα από απόφαση του οργανισμού το 1969,όλα τα όπλα και τα φυσίγγια που διακινούνται εντός των χωρών μελών του C.I.P, υποχρεούνται να έχουν πιστοποιηθεί σε εργαστήρια δοκιμών μιας από τις παραπάνω χώρες. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όλα τα επώνυμα και υψηλής κατηγορίας προϊόντα φέρουν αυτή την πιστοποίηση καθώς πρόκειται για μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την κυκλοφορία τους στις περισσότερες χώρες.
 

Οι βασικοί έλεγχοι των φυσιγγίων αφορούν τα ακόλουθα σημεία:

• Σήμανση. Απαραίτητες ενδείξεις στην συσκευασία και στο φυσίγγι.

• Διαστάσεις φυσιγγίου.

• Πιέσεις (Bar). Μέγιστες αξίες, μέσος όρος κλπ.

• Λειτουργικότητα σε διάφορους τύπους όπλων.